Liftekben hagyott segélycsomagokkal készülnek a kijeviek a hosszabb áramkimaradásokra

2022. október 27. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A szerda éjjeli újabb dróncsapások után Kijev lakosságának szigorúbb és hosszabb ideig tartó áramkimaradásokkal kell szembenéznie – írja a Guardian.

Az elkövetkező napokban új menetrend szerinti áramszüneteket vezetnek be Kijevben és környékén, miután az orosz hadsereg drónjai szerda este újabb károkat okoztak az energetikai infrastruktúrában Kijev térségében. A új, szigorított menetrend célja az ellenőrizetlen áramkimaradások megelőzése.

A kijevi társasházak lakói is készülnek az áramkimaradásokra: a liftekben kis segélycsomagokat hagynak (arra az esetre, ha valaki a liftben ragadna az áramszünet kezdetekor), bennük rágcsálnivalóval, vízzel, meleg takaróval és zseblámpával.

Az ukrán energetikai infrastruktúrára mért csapások következtében az ukrán energiahálózat több mint 30 százaléka megrongálódott, komoly áramkimaradásokat, víz- és fűtéshiányt okozva több régióban. Arról, hogy a tél közeledtével hogyan fog romlani a helyzet, és hogyan próbál gazdálkodni az energiával az ukrán állam és lakosság, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!