Közel 1,5 millió háztartás maradt áram nélkül az orosz rakétatámadások miatt

2022. október 23. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Oroszország „masszív rakétatámadást” indított tegnap, fő célpontjuk a elektromos hálózat volt – olvasható az elnök szombat esti beszámolójában.

Arra kérte az ukránokat, hogy ha lehet, korlátozzák az energiafogyasztásukat, főleg a reggeli és esti csúcsidőkben. A főváros jelentése szerint másfél millió háztartás volt áram nélkül, de estére részben sikerült helyreállítani az ellátást. Zelenszkij kihangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű támadások nem fogják megtörni a védőket.

Sok rakétát kilőttek, de nem az összeset. Egyelőre nincs meg az ehhez szükséges felszerelés, de az elnök úgy látja, hogy más országok segítségével lassan eljuthatnak arra a szintre. A legtöbb rakétát és drónt már most le tudják lőni. Állítása szerint csak szombat reggel 20 rakétát lőttek le, ebből 10-ről azt írja, hogy iráni drón volt. Irán még mindig tagadja, hogy csapásmérő drónokat szállítana Oroszországnak, de iráni diplomaták mégis beismerték, hogy de. Adás közben egy orosz szakértő is elszólta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!