13-ra nőtt az orosz repülőgép-baleset halálos áldozatainak száma

2022. október 18. – 07:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggeli információk szerint legalább 13 ember, köztük három gyerek halt meg, 19-en pedig megsérültek, miután hétfőn egy lakóépület udvarára zuhant egy Szu–34-es orosz vadászbombázó a dél-oroszországi Jejszk városában.

A jejszki lakóépületben történt repülőgép-szerencsétlenség helyszíne – Fotó: Reuters / Stringer
A jejszki lakóépületben történt repülőgép-szerencsétlenség helyszíne – Fotó: Reuters / Stringer

Az orosz hatóságok közleménye szerint véget ért a romok átvizsgálása, ahol további tíz ember holttestét találták meg a korábban már bejelentett három áldozaton túl.
A gép október 17-én a Déli Katonai Körzet légi támaszpontjáról szállt fel gyakorlórepülésre. „A katapultált pilóták jelentése szerint a katasztrófát az egyik hajtómű felszállás közbeni kigyulladása okozta” – közölte hétfőn este az orosz védelmi minisztérium.

A hétfői baleset nyomán tűz ütött ki egy kilencemeletes házban, ahol mintegy 600 ember lakik. A közlemény szerint a tűz a kilenc emeletből ötöt érintett, nagyjából kétezer négyzetméter égett. Mintegy száz lakót kellett evakuálni, az embereket panziókban helyezték el. A tüzet időközben eloltották, miközben a mentőegységek sorra járták az emeleteket. A diszpécserszolgálat szerint házomlás veszélye nem áll fenn.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a lángok megfékezésére több mint 410 tűzoltót és 105 technikai eszközt vetettek be. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a katonai szakértők bevonásával indult vizsgálat az ügyben.
Jejszk az Ukrajnát Oroszországtól elválasztó Azovi-tenger partján fekszik, szemben Mariupol városával.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!