Vitalij Klicsko: Négyre nőtt a Kijevet ért légicsapás halálos áldozatainak száma

2022. október 17. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négyre nőtt a Kijevet hétfőn reggelt ért légicsapás halálos áldozatainak száma – jelentette be hétfő délután Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegramon. Az ukrán hatóságok korábban három ember halálát erősítették meg.

„Már négy ember halt meg egy ház romjai alatt a főváros Sevcsenkivszkij kerületében. Az épületet egy orosz terrorista drón találta el. A mentők felfedeztek és kihoztak egy újabb holttestet – egy halott férfiét. A keresési és mentési műveletek folytatódnak. Lehet, hogy még mindig vannak emberek a romok alatt. Három sebesültet kórházba szállítottak, ketten közülük az állami mentőszolgálat alkalmazottai” – írta Klicsko.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere az egyik helyszínen nyilatkozik a sajtónak – Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere az egyik helyszínen nyilatkozik a sajtónak – Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP

A CNN kijevi tudósítói hétfőn reggel 6:45 óra körül legalább három robbanás hangját hallották. Andrij Jermak, az Ukrán Elnöki Hivatal vezetője szerint kamikaze drónokkal támadták meg őket, és azt írta a Telegramon, hogy Ukrajnának mielőbb erősítenie kell a légvédelmi rendszerét. A támadás után Klicsko azt közölte, hogy az egyik robbanás az ukrán főváros központjában, a Sevcsenkivszkij kerületben történt. A polgármester később újabb robbanásokról számolt be, és azt írta, hogy a dróntámadás következtében tűz ütött ki egy épületben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!