Gyakorlórepülés közben lakott területre zuhant egy orosz Szu–34-es vadászbombázó az Azovi-tengernél, többen meghaltak

2022. október 17. – 18:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy Szu–34-es nehéz vadászbombázó a krasznodari területen, Jejszk városában. A pilóták katapultáltak – jelentette be hétfő délután az orosz védelmi minisztérium. A gép október 17-én a Déli Katonai Körzet légitámaszpontjáról szállt fel gyakorlórepülésre. „A katapultált pilóták jelentése szerint a katasztrófát az egyik hajtómű felszállás közbeni kigyulladása okozta” – közölte a védelmi minisztérium.

Jejszk az Azovi-tenger partján fekvő üdülőváros. „A Szu–34-es lezuhanásának helyén, az egyik lakónegyed udvarán a repülőgép üzemanyaga kigyulladt” – áll a minisztérium jelentésében. A krasznodari terület kormányzója, Veniamin Kondratyev Jejszkbe indult. „A katasztrófavédelem már a helyszínen dolgozik, az összes regionális tűzoltó- és mentőegység részt vesz a tűz oltásában” – közölte a kormányzó.

Frissítés 20:12: A helyi katasztrófavédelmi hatóság közlése szerint egy kilencemeletes lakóépületben tűz ütött ki. Az épület mind a kilenc emelete lángokban áll, mintegy száz lakót evakuáltak, az embereket panziókban helyezték el. Anna Minkova kormányzóhelyettes bejelentése szerint háromra nőtt az áldozatok száma, és legalább tízen megsebesültek. A sebesültek között több gyerek is van. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a katonai szakértők bevonásával indult vizsgálat az ügyben.

(Interfax, MTI)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!