Kérdezze Nyilas Gergelyt és Huszti Istvánt, a Telex Ukrajnából hazatérő tudósítóit!

2022. október 11. – 11:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Romba dőlt hidak, szétlőtt házak, autók, életek – a háború pusztítása képekben, szavakban és videón. A Telex tudósítói az elmúlt hetekben ismét bejárták Ukrajnát, és ezúttal olyan területekre is eljutottak, ahová a nyugati sajtó a háború kitörése óta nem, és azokra a településekre is, amelyeket alig néhány nappal korábban szerzett vissza az ukrán hadsereg félévnyi orosz megszállás után. Nyilas Gergely és Huszti István érzékletes beszámolóikkal tették mindannyiunk számára valósággá az orosz-ukrán összecsapások civileket ért borzalmait, a távolból talán sokszor felfoghatatlan pusztítás mértékét, és azt, hogy milyen egy háború valósága a 21. században.

És hogy mindez mennyire nem csak háborús propaganda, azt Kramatorszk, Kozacsa Lopany, Kupjanszk, Kamjanka, Izjum, Mala Komisuvaha valósága, és a múlt héten már „háborúmentesnek” látszó Kijev – ahol Ukrajna egyik legbefolyásosabb politikusához, Mihajlo Podoljakhoz is bejutottak a Telex tudósítói – mindennapjai bizonyíthatják.

Huszti István és Nyilas Gergely – Fotó: Huszti István / Telex
Huszti István és Nyilas Gergely – Fotó: Huszti István / Telex

A beszámolók sora azonban itt nem áll meg: hazatérő kollégáinkkal Munk Veronika készít interjút legutóbbi útjukról. Kérdezni azonban ezúttal olvasóinknak is lesz lehetősége, várjuk tehát a Nyilas Gergelynek és Huszti Istvánnak szánt kérdéseket, felvetéseket szerda délig az ugyelet+interju@telex.hu címre, és igyekszünk ezek közül minél többet megválaszolni a hamarosan megjelenő interjúban is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!