Berlinben is tüntettek Orbán Viktor ellen

2022. október 10. – 21:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délután több mint kétszáz tüntető várta Orbán Viktort a berlini magyarok által alapított, Freie Ungarische Botschaft nevű szervezet demonstrációján. A rendezvényen a Momentum németországi szervezetének (Momentum in Deutschland) egyik tagja, Kerpel-Fronius Ádám is beszédet mondott. A demonstrálók főleg Oroszország-ellenes és ukránpárti transzparensekkel érkeztek a berlini Gendarmentmarktra.

„A Freie Ungarische Botschaft német, ukrán és magyar berlini partnerszervezeteivel közösen nemcsak a magyar miniszterelnök autokratikus és populista hatalomgyakorlását utasította el hangosan, hanem a vendéglátó német kancellárt is felszólította, hogy az Ukrajnában zajló háború kapcsán se kössön kompromisszumot Putyin-párti tárgyalópartnerével” – írták.

Orbán Viktor a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon arról beszélt, hogy „Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement”.

A magyar miniszterelnököt legutóbb pénteken Prágában, július végén pedig Bécsben fütyülte ki néhány tucat tüntető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!