Videón, ahogy kifütyülik Orbánt a prágai tüntetők

2022. október 7. – 14:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Füttykoncert és pfujolás fogadta Orbán Viktort Prágában, ahol az uniós országok vezetői gyűltek össze megvitatni a kontinens legfontosabb kérdéseit – derül ki az Európai Bizottság honlapjára feltöltött videóból.

A tüntetők „Nem a vétókra!” táblákkal és „Erős uniót!” rigmusokkal fogadták a résztvevőket, a magyar miniszterelnököt kevés lelkesedéssel. Az Rtl.hu szerint szinte az összes vezető nyilatkozott a sajtónak, Orbán Viktor azonban nem állt szóba az újságírókkal.

A prágai csúcson az unió vezetői elsősorban az energiaellátásról és az energiabiztonságról beszéltek. Csütörtökön a találkozón az uniós vezetőkön kívül több európai ország vezetője részt vett, közöttük Törökországból Erdoğan is. Egyedül Oroszországot és Belaruszt nem hívták meg.

Szerdán az EU elfogadta az Oroszország elleni nyolcadik szankciós csomagot, amelyet Magyarország is megszavazott.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!