Kifütyülték Orbán Viktort Bécsben

2022. július 28. – 11:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat tüntető várta csütörtökön délelőtt Orbán Viktort Bécsben, az osztrák kancellári hivatal épülete előtt, érkezésekor pedig kifütyülték – számolt be a Telex helyszíni tudósítója az eseményekről. A tiltakozást az Omas gegen Rechts (Nagymamák a jobboldal ellen) szélsőjobboldali nézetek ellen tiltakozó csoport szervezte, írja az oe24.at.

Orbán Viktor Karl Nehammer osztrák kancellár meghívására érkezett Bécsbe, Magyarország ugyanis fontos partnere Ausztriának, mondta Nehammer. A kancellár különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer az MTI szerint korábban úgy fogalmazott: „Azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik.” A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot. Azt is írta Twitter-oldalán, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni.

A fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is. A tárgyalás után Nehammer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tartanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!