Orbán Viktor: Aki velünk együttműködik, az jól jár

2022. október 10. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.

A kormányfő az előadásában azt mondta, ennek politikai okai vannak. A 2008-2009-es válságot a legtöbb európai ország azt konjunkturális válságnak tekintette, ő viszont strukturális válságnak, amely mögött az van, hogy Európa folyamatosan veszíteni fog Ázsiával szemben, például piacot. Orbán Viktor az erre adott helyes válasznak a mély strukturális reformot nevezte, majd hozzátette: 2010 után ennek megfelelően alakították át a magyar gazdaságot.

A miniszterelnök az MTI beszámolója szerint beszélt arról is, hogy ha Magyarország nem védi meg a határait, összeomolhat az egységes európai uniós belső piac. „Mivel Magyarország nyitott ország, a határvédelem gazdaságpolitikájának is része kell, hogy legyen” – mondta.

A következő időszakban politikai biztonságra, energiabiztonságra és fizikai biztonságra is szükség van. A politikai biztonságot a kormány stabilitása garantálja, a fizikai biztonságot egyebek között azzal lehet biztosítani, hogy Magyarország továbbra is a béke szigete lesz, az energiabiztonságnak pedig fontos része, hogy az országnak hat hónapra elegendő gáztartaléka van.

„Aki velünk együttműködik, az jól jár” – idézte Orbán Viktort az állami hírügynökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!