Kifutott dokkjából a legnagyobb orosz tengeralattjáró, amely az „apokalipszis fegyverének” szállítására is képes

2022. október 4. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

A NATO figyelmeztette tagállamait, köztük az Egyesült Államokat, hogy az orosz Belgorod atom-tengeralattjáró elhagyta a Fehér-tengeri bázisát – írta meg a La Repubblica című olasz lap.

A Belgorod a világ legnagyobb tengeralattjárója, amely képes hordozni Poszeidon nukleáris torpedókat, amik a víz alatt felrobbanva az orosz haderő szerint képesek hatalmas szökőár kiváltására, elárasztva ezzel akár az amerikai partmenti nagyvárosokat, lényegében lakhatatlanná téve őket.

A tengeralattjáró júliusban állt hadrendbe az orosz haditengerészetnél, a Poszeidont pedig az „apokalipszis fegyvereként” is szokták emlegetni.

A Belgorod tengeralattjáró
A Belgorod tengeralattjáró

A NATO hírszerzése szerint a Belgorod továbbra is az északi-sarkvidéki vizeken tartózkodik, és valószínűleg úton van az oroszországi Novaja Zemlja szigetnél lévő Kara-tenger felé, hogy titkos tesztsorozatot hajtson végre.

Nukleáris kutatásokkal foglalkozó amerikai tudósok szerint ugyanakkor a Poszeidon torpedók még mindig fejlesztési szakaszban vannak, és a következő néhány évben nem lesznek működőképesek.

(Yahoo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!