Az orosz hadsereg állítja: megsemmisítették az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét

2022. október 4. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár több jel utal arra, hogy az orosz csapatok Ukrajna északkeleti és déli részén is visszavonulnak, az orosz védelmi minisztérium szokásos napi tájékoztatóján több hadi sikerről számolt be. Ezeket az információkat, ahogy az ukránokat is, jelenleg nem lehet független forrásból ellenőrizni. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta: Dnyipro délnyugati külvárosában az orosz légierő nagypontosságú csapása megsemmisítette az ukrán keleti légiparancsnokság törzsét. A tábornok szerint Harkiv megyében Dvurecsenna, Petropavlivka és Kupjanszk térségében az ukránok száz katonát veszítettek rakétacsapásokban, köztük külföldi „zsoldosokat”, valamint 16 haditechnikai eszközt.

A donyecki régióban, Liman irányában, Torszke településnél végrehajtott összehangolt légi és tüzérségi támadás az oroszok szerint több mint 120 embert ölt meg és 14 páncélozott járművet tett üzemképtelenné. A luhanszki régióban, Liszicsanszk irányában, Hrihorivkánál egy orosz rakétacsapás mintegy 90 katonát, három harckocsit és hat páncélozott járművet semmisített meg – állította az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Zaporizzsja közelében a rakétacsapások több mint 15 tonna lőszert, köztük az amerikai HIMARS sorozatvetőkhöz való lövedékeket, valamint két Mi-24-es harci helikoptert semmisítettek meg.

Miközben az ukrán hadsereg több Herszon megyei település visszafoglalásáról számolt be, az oroszok azt állítják: délen, Krivij Rih és Andrijivka irányában Bila Krinicja, Arhangelszke, Lubimivka és Zolota Balka községeknél 250 ukrán katonát és sok harcjárművet semmisítettek meg. Kirill Sztremouszov, Herszon megye Moszkva-barát közigazgatásának második embere a RIA Novosztyinak azt mondta: az ukrán erőket a régió északi részén megállították, és egy részük „tűzzsákba” került a Dnyeper-parti Dudcsani községnél. Az orosz harcászati légierő gépei támadásaik során egyebek mellett megsemmisítettek egy Buk-M1-es légvédelmi rakétarendszert, és lelőttek egy ukrán Szu-25-ös és egy Szu-24-es repülőgépet. A helyi hatóságok szerint a Donyecki Népköztársaságot este hatig több mint 80 ukrán tüzérségi belövés érte. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!