Orosz visszavonulásra utalnak a Moszkvában bemutatott térképek

2022. október 4. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva


Ukrajna folytatta az ország területének felszabadítását keleten és délen – mondta Volodimir Zelenszkij, miközben az orosz védelmi minisztérium térképei is az orosz inváziós erők gyors visszavonulását mutatják – jelentette Isobel Koshiw, a Guardian kijevi tudósítója. Az orosz védelmi minisztérium szokásos napi tájékoztatóján nem tett említést visszavonulásról, de a bemutatott katonai térképeken az oroszok által ellenőrzött terület sokkal kisebb volt, mint egy nappal korábban.

A keddi napi katonai tájékoztatóban szereplő térképek azt mutatták, hogy az orosz erők már nem tartják ellenőrzésük alatt a Dnyeper (Dnyipro) nyugati partján fekvő Dudcsany falut, ahol az ukrán erők a moszkvai offenzíva kezdetén elfoglalt területeket igyekeznek visszaszerezni. Az északkeleti Harkiv régióban az orosz védelmi minisztérium térképei azt mutatták, hogy az orosz csapatok elhagyták az Oszkil folyó nyugati partján lévő állásaikat. A Reuters szerint a Kupjanszktól délre, az Oszkil folyó mentén mintegy 70 kilométerre húzódó frontvonal mentén mintegy 20 kilométerrel keletebbre, Luhanszk tartomány határáig vonultak vissza az oroszok. Ez azt jelentené, hogy kiürítették az ukrajnai Harkiv tartomány utolsó maradványait is, amit Oroszország több hónapig tartott megszállás alatt, kivéve egy kis területet Dvoricsna városa és az orosz határ között.

Nyugati elemzők szerint jelenleg Ukrajna diktálja a hadműveleti tempót a csatatéren, és kétségbe vonták, hogy Oroszországnak van-e ambíciója vagy képessége visszatérni a támadáshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!