Mozgásban van egy az orosz nukleáris erőkhöz tartozó katonai vonat

2022. október 4. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Mozgásban van egy az orosz nukleáris arzenálért felelős erőkhöz tartozó katonai vonat. Az oroszbarát Rybar Telegram-csatorna vasárnap megosztott egy videót, amin egy tehervonat látható, amely korszerűsített páncélozott személyszállító járműveket (APC) és más katonai felszereléseket szállít Oroszország középső részén.

Putyin pénteken, az Ukrajna négy régiójának annektálását bejelentő ünnepségen tartott beszédében azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „precedenst” teremtett a nukleáris fegyverek használatára, amikor a második világháborúban Japánt bombázta.

Joe Biden amerikai elnök erre válaszul figyelmeztette Putyint, hogy az USA és NATO-szövetségesei „teljes mértékben felkészültek” arra, hogy „minden egyes centimétert megvédjenek a NATO területéből”.

David Petraeus volt CIA-igazgató az ABC „This Week” című műsorában vasárnap adott interjújában azt mondta, ha Putyin atomfegyvereket vetne be, az USA és más NATO-tagok megsemmisítenék az orosz erők egy részét, és elsüllyesztenék az orosz fekete-tengeri flottát.

(New York Post)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!