A Kreml dicsérte Elon Muskot, amiért az általa javasolt békefeltételek Oroszországnak kedveznének

2022. október 4. – 14:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dicséri a Kreml a Tesla-király Elon Muskot, amiért a minap a Twitteren közzétett békefeltételek Oroszországnak kedveznek – írja a Guardian.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy telefonos konferenciahíváson mondta azt, hogy szerinte nagyon pozitív, hogy olyasvalaki, mint Elon Musk megoldást próbál keresni a háborús helyzetre. Sok hivatásos diplomatához hasonlóan szerinte Musk is arra törekszik, hogy minél hamarabb békét kössenek az országok. Ez a béke azonban addig nem jöhet létre, amíg Oroszország feltételei nem teljesülnek.

Elon Musk hétfőn egy Twitter-posztban négy pontban felsorolta, szerinte mi az orosz–ukrán háború leginkább lehetséges végkifejlete. A poszt igencsak felborzolta a kedélyeket, ugyanis sokak szerint a Musk által megálmodott békefeltételek főleg Oroszországnak kedveznek.

Musk Twitter-posztjára Andrij Melnyik, Ukrajna németországi nagykövete válaszul azt tweetelte a Tesla-királynak, hogy: „Bazdmeg, ez az én nagyon diplomatikus válaszom neked”, majd később még azt, hogy „az egyetlen eredménye ennek, hogy ezután soha egyetlen ukrán sem fogja megvenni a kibaszott tesla szarokat”. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig egy saját Twitter-felméréssel válaszolt Musknak. A kérdés az volt: „Melyik Elon Muskot kedveli jobban?”, és két válaszlehetőséget adott: „Azt, aki Ukrajnát támogatja”, illetve „Azt, aki Oroszországot támogatja”. Erre 3 óra alatt több mint 1,1 millióan szavaztak, 83,6 százalékuk az ukrajnás opcióra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!