Kizúgott a tíz leggazdagabb amerikai toplistájáról Mark Zuckerberg

2022. szeptember 27. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Már nem tartozik az Egyesült Államokban sem a tíz leggazdagabb ember közé Mark Zuckerberg, írja az Independent. Az amerikai Forbes magazin 400-as listáján csak a 11. leggazdagabb amerikaiként szerepel a Facebookot és az Instagramot üzemeltető Meta vezérigazgatója.

Zuckerberg tavaly szeptember óta vagyona több mint felét, 76,8 milliárd dollárt (átszámítva keddi árfolyamon 32,7 ezer milliárd forintot) elveszítette, elsősorban cége részvényeinek bezuhanása miatt. Már februárban írtunk arról, hogy emiatt kizúgott a világ leggazdagabbjainak top 10-es listájáról, most viszont már hazájában sem számít a leges-leges-leggazdagabbak közé. Persze messze van még a csóróságtól: 57,7 milliárd dollárnyi vagyonával így is felér nagyjából ötven Mészáros Lőrinccel.

Mark Zuckerberg egy 2019-es rendezvényen – Fotó: Drew Angerer / Getty Images via AFP
Mark Zuckerberg egy 2019-es rendezvényen – Fotó: Drew Angerer / Getty Images via AFP

A Facebook-alapító előtt futott be a Forbes számításai szerint a Google két alapítója, Larry Page (6. hely, 93 milliárd USD) és Sergey Brin (7. hely, 89 milliárd), a New York-i expolgármester Michael Bloomberg (9. hely, 76,8 milliárd), a Microsofttal híressé lett Steve Ballmer (8. hely, 83 milliárd) és Bill Gates is (3. hely, 106 milliárd).

A lista második helyén az Amazon-alapító Jeff Bezos áll 151 milliárd dollárral, az első helyet pedig Elon Musk szerezte meg. 251 milliárdos vagyonával utcahosszal előzte be riválisait, köszönhetően a szárnyaló Tesla-részvényeknek és a SpaceX új befektetőinek. A magát lassan szupersztárrá kinövő Muskról itt írtunk egy igen komplex portrét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!