Megduplázódott a corgik ára II. Erzsébet temetése óta

2022. szeptember 27. – 13:57

frissítve

Megduplázódott a corgik ára II. Erzsébet temetése óta
A windsori kastély alkalmazottai a királynő kutyáival, Muickkel és Sandyvel 2022. szeptember 19-én II. Erzsébet brit királynő gyászmenetét várják – Fotó: Glyn Kirk / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordáron árulják a corgikat az Egyesült Királyságban II. Erzsébet királynő temetése óta – közölte a Pets4Homes, az Egyesült Királyság legnagyobb online állatkereskedése az AFP hírügynökséggel. Az állatkereskedés azt is elárulta, hogy az uralkodó múlt hét hétfői temetése óta a corgik iránti kereslet a tízszeresére nőtt, a kutyák ára pedig megduplázódott. A Pet4Homes szerint legutóbb a pandémia alatt ugrott meg ennyire a kereslet és a kutyák ára. A mostani „corgi-láz” azonban azt is felülmúlja, egy corgi ára ugyanis most 2500 font felett van, ami körülbelül 1 145 000 forint.

A corgik sokat jelentettek a királynőnek, kislánykora óta rajongott értük. A tizennyolcadik születésnapjára kapta az első corgiját, Susant, azóta pedig több tucat ilyen kutyája volt. Olyannyira szerette kutyáit, hogy személyesen felügyelte a napi étkezésüket, legalábbis az AFP cikke szerint ez olvasható Brian Hoey Pets by Royal Appointment című könyvében, ami a brit királyi háziállatokról szól a 16. század óta.

A királynő kutyái közül az egyik, Willow még szerepelt is a londoni olimpia megnyitójára készült James Bond-videóban. A hírek szerint II. Erzsébet királynő halála után András yorki herceg és volt felesége vették magukhoz az egykori uralkodó két corgiját, Muickot és Sandyt.

A drága corgik mellett más, a királyi házzal kapcsolatos hírek is napvilágot láttak. A BBC ugyanis arról cikkezett, hogy elkészült III. Károly uralkodói monogramja, amit ő maga választott ki több minta közül. Az uralkodó monogramja mostantól C III R, azaz Charles Rex III. A monogramban egyesül a C (mint Charles, azaz Károly) és az R betűk, ami latinul a Rex, azaz a király rövidítése. Az új uralkodó hivatalos monogramját az egyenruháktól kezdve, a hivatalos levélpapírokon át a középépületekig egyre szélesebb körben használják majd királyi gyászidőszak letelte után.

Az első levelek III. Károly király új címeréve a Buckingham-palota udvari postahivatalában 2022. szeptember 27-én – Fotó: Yui Mok / Getty Images
Az első levelek III. Károly király új címeréve a Buckingham-palota udvari postahivatalában 2022. szeptember 27-én – Fotó: Yui Mok / Getty Images

Az uralkodói monogramból egy skót változat is készült, ami a skót koronát ábrázolja. Az új király trónra lépésével nemcsak az uralkodói monogram, de a bankjegyek, pénzérmek, sőt még a himnusz szövege is megváltozik. Ezekről a változásokról ebben a cikkben írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!