Brit hírszerzés: Luhanszk megye miatt aggódnak az oroszok

2022. szeptember 17. – 09:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben Ukrajna folytatja a támadó hadműveleteit az ország északkeleti részén, az orosz erők egy védelmi vonalat hoztak létre az Oszkil folyó és Szvatove városa között – írja reggeli jelentésében a brit védelmi minisztérium.

„Oroszország valószínűleg azért tartja fontosnak, hogy fenntartsa az ellenőrzést a zóna felett, mert ezen keresztül halad át az oroszországi Belgorod régióból indulva egy olyan fő utánpótlási útvonal, amely még mindig orosz kéz alatt van”

– írja a jelentés.

Hozzáteszik, hogy a vonal az oroszok által teljes egészében megszállt Luhanszk megye határán húzódik. A megye megszállása Moszkva deklarált célja volt az offenzíva februári kezdete óta, és a britek szerint „bármilyen jelentős luhanszki területvesztés egyértelműen aláássa Oroszország stratégiáját”.

Szerintük az orosz hadsereg makacsul ragaszkodni fog a Donbaszban megszerzett területekhez, de „nem világos, hogy Oroszország frontvonalbeli erői rendelkeznek-e elég tartalékkal vagy megfelelő morállal ahhoz, hogy ellenálljanak egy újabb összehangolt ukrán támadásnak”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől