Ártatlannak vallotta magát Trump korábbi főtanácsadója, Steve Bannon

2022. szeptember 8. – 22:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump korábbi főtanácsadója, Steve Bannon csütörtökön újra ártatlannak vallotta magát. Pedig Bannont több dologgal is vádolják: pénzmosás, összeesküvés és csalás – írja a CNN.

A vádak mind egy állítólagos online felülethez kapcsolódnak, aminek az lett volna a célja, hogy pénzt gyűjtsenek a Trump által megálmodott, USA és Mexikó között húzódó határkerítésre, vagy ahogy Trump hívja, a falra. Összesen 25 millió dollárt gyűjtöttek így, ám ezt nem a fal építésére, hanem saját magukra költötték. Egy hasonló ügyben, Bannont és három társát korábban már megvádolták, de mivel az a per szövetségi szinten zajlott, Trump elnöki kegyelemben tudta részesíteni korábbi tanácsadóját. A mostani, állami szinten zajló eljárásra azonban már nem érvényes az elnöki kegyelem.

„Ez történik egy haldokló rezsim utolsó napjaiban. Soha nem fognak bezárni, előbb meg kell ölniük. Még el sem kezdtem igazán harcolni.”

– mondta újságírók kereszttüzében a megbilincselt Bannon.

Bannont egyébként idén nyáron egy másik ügyben bűnösnek mondta ki a bíróság, amiért az idézés ellenére sem tanúskodott annak a vizsgálóbizottságnak, ami a 2021. január 6-i eseményeket vizsgálja. A korábbi tanácsadó korábban ebben az ügyben ártatlannak vallotta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!