Újra nyomozás indulhat Trump volt főtanácsadója ellen

2021. február 3. – 17:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újra nyomozás indulhat Steve Bannon ellen az Egyesült Államokban. A manhattani kerületi államügyész, Cyrus Vance Jr. mérlegeli, hogy indít-e nyomozást a volt amerikai elnök, Donald Trump egykori főtanácsadója ellen, írja a Washington Post.

Bannont tavaly augusztusban tartóztatták le, mert több Trump-szavazót is megtévesztett azzal, amikor több társával együtt pénzgyűjtést kezdeményezett az amerikai-mexikói határon építendő fal finanszírozására. Ősszeszesen 25 millió dollárt gyűjtöttek így, ám ezt nem a fal építésére, hanem saját magukra költötték. Trump az utolsó elnöki napján még elnöki kegyelmet adott a csalás miatt letartóztatott volt főtanácsadójának, ami megszüntette az ellene folyó szövetségi szintű eljárást.

Ez azonban nem vonatkozik az állami szintű eljárásokra, és a Washington Post forrásai szerint a manhattani ügyészi irodán már zajlik a Bannon elleni bizonyítékok gyűjtése és tanúk keresése. Az ügyészség viszont hivatalosan nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, ahogy Bannon ügyvédje sem reagált a sajtó megkeresésére.

A hivatalból való távozása előtt Trump egyébként több száz embernek adott még elnöki kegyelmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!