Trump évekig dicsekedett azzal, hogy pikáns infói vannak Macron szexuális életéről

2022. augusztus 31. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy friss beszámoló szerint Donald Trump éveken át dicsekedett azzal a legközelebbi szövetségeseinek, hogy pikáns részletek birtokában van a francia elnök, Emmanuel Macron szexuális életéről. Ez önmagában is furcsán hangzik, igazán nagy jelentősége viszont azért lehet, mert az amerikai exelnök mar-a-lagói birtokában lefoglalt iratok között egy olyat is talált az FBI, ami a francia elnökről tartalmaz infókat – írja a Rolling Stone.

A lapnak két forrás is megerősítette, hogy Trump a Fehér Házban eltöltött ideje alatt, illetve azután is többször beszélt arról, hogy nem publikus információkkal rendelkezik Macron szerelmi életét illetően. Azt is állította, hogy ezek egy részéhez a hírszerzői által elmondottak vagy leírtak nyomán jutott hozzá. Itt muszáj leszögezni, hogy nem tudni, hogy a Macronról szóló dokumentum miről szól, van-e bármi köze az elnök magánéletéhez, hogy az amerikai hírszerzéstől származik-e vagy hogy egyáltalán titkosított-e, de a Rolling Stone forrásai szerint Trump korábbi állításai nyomán már a puszta létezése is nagy port kavart Franciaországban és az Egyesült Államokban is.

Hivatalosan természetesen egyik fél sem beszélt az ügyről, a francia nagykövetség szóvivője annyit mondott, hogy nem kérdezték a lefoglalt dokumentumokról az amerikai kormányt.

Kapcsolatot már csak azért sem lenne érdemes ezen a ponton felállítani a dokumentum és Trump állításai között, mert az erről nyilatkozó források szerint az exelnök sosem mondott konkrétumokat az ügyről. Az pedig tudható, hogy Trump évtizedek óta nagy pletykagyáros, így rajta kívül senki nem tudja megmondani, hogy az állításainak van-e bármilyen valóságalapja. Az egyik forrás úgy fogalmazott, hogy „gyakran nehéz megmondani, hogy kamuzik vagy sem”, ami valóban így is van. Elég csak arra gondolni, amikor Daniel Dale, a CNN újságírója négy évig figyelte, hogy Trump mikor nem mond igazat, és végül összesen 9000 hamis állítást számolt össze Donald Trump beszédeiben és Twitter-bejegyzéseiben.

A Rolling Stone azt is kiemelte a cikkében, hogy Trump és Macron viszonya meglehetősen turbulens volt: az exelnök 2017-ben nyíltan támogatta Marine Le Pent, aztán hirtelen megkedvelte a kollégáját, miután az meghívta egy katonai felvonulásra, később viszont az amerikaiak iráni atomalkuból való kilépése megpecsételte a kapcsolatuk sorsát. A Trump floridai házában tartott házkutatás hátteréről, okairól és részleteiről többször is írtunk már, legutóbb ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!