Joe Biden aláírta az Egyesült Államok történetének legnagyobb klímavédelmi csomagját

2022. augusztus 16. – 23:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök kedden aláírta azt a 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot, amelyet az Egyesült Államok történetének legnagyobb klímavédelmi csomagjának tartanak, és amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, valamint a vényköteles gyógyszerek árának csökkentése – írja a Reuters.

A Fehér Házban tartott rendezvényen több demokrata vezető is csatlakozott Bidenhez, köztük Joe Manchin nyugat-virginiai szenátor, akinek támogatása döntő fontosságú volt a törvény elfogadásához.

A csomagot korábban a felsőház, azaz a szenátus már elfogadta. Mivel a törvény mellett és ellen is 50-50 szavazat érkezett, Kamala Harris alelnök támogató voksa hozta meg a demokrata sikert. A demokraták abban reménykednek, hogy a törvénycsomag elfogadása segíteni fogja őket a novemberi félidős választáson.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a dolog belpolitikai vonzatai mellett a külvilág számára azért is fontos ez a csomag, mert

a becslések szerint jelentősen csökkentheti majd az Egyesült Államok üvegházgáz-kibocsátását, és ezáltal reálisabbá válhat a felmelegedés mértékének mérséklése.

Biden elnöksége elején egy nagy, sok ezermilliárdos csomaggal érkezett, ez szakadt végül három részre. A mostani, klímacélokra összpontosító, harmadik csomag előtt már elfogadtak egy koronavírus-mentőcsomagot és egy, az infrastrukturális beruházásokat célzó csomagot is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!