Putyin: Oroszország kész modern fegyvereket kínálni a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országoknak

2022. augusztus 15. – 17:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kijelentette, hogy Moszkva nagyra értékeli kapcsolatait a latin-amerikai, ázsiai és afrikai országokkal, és kész modern fegyvereket kínálni szövetségesei számára – írja a Reuters hírügynökség.

Putyin egy moszkvai hadiipari kiállításon tartott beszédében Oroszország fejlett fegyverkezési képességeivel büszkélkedett, és kijelentette, hogy készek megosztani a technológiájukat a hasonlóan gondolkodó országokkal. „Készen állunk arra, hogy szövetségeseinknek a legmodernebb fegyvereket kínáljuk, a kézifegyverektől kezdve a páncélozott járműveken és a tüzérségen át a harci repülőkig és drónokig. Szinte mindet használták már valódi harci műveletekben” – mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Army-2022 nemzetközi haditechnikai kiállítás megnyitó ünnepségén a moszkvai Patriot kongresszusi és kiállítási központban 2022. augusztus 15-én -Fotó: Maxim Shemetov / Reuters
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Army-2022 nemzetközi haditechnikai kiállítás megnyitó ünnepségén a moszkvai Patriot kongresszusi és kiállítási központban 2022. augusztus 15-én -Fotó: Maxim Shemetov / Reuters

Putyin azt is mondta, hogy a kelet-ukrajnai Donbasz régióban lévő orosz erők minden feladatukat teljesítik. „Lépésről lépésre felszabadítják Donbasz földjét” – jelentette ki. Szerinte Oroszországnak lehetősége van együttműködni szövetségeseivel, például Kínával, Indiával, Iránnal egy olyan új nemzetközi rend kiépítésében, amelyet már nem az Egyesült Államok ural. „Nagyra értékeljük, hogy országunknak számos hasonlóan gondolkodó szövetségese és partnere van a különböző kontinenseken. Ezek azok az államok, amelyek nem engednek az úgynevezett hegemónnak, vezetőik igazi férfias jellemet mutatnak, és nem hajlanak meg” – mondta Putyin.

Szavai alig egy nappal azután hangzottak el, hogy felajánlotta az Észak-Koreával való kapcsolatok erősítését. Putyin a koreai felszabadulás napjára Kim Dzsongunhoz intézett levelében azt írta, hogy a szorosabb kapcsolatok mindkét ország érdekeit szolgálnák, és segítenék a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai térség biztonságának és stabilitásának megerősítését – közölte az észak-koreai KCNA állami hírügynökség.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!