Radarreflektorokkal próbálják „elrejteni” az oroszok az Antonovszkij hidat a brit hírszerzés szerint

2022. augusztus 4. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna rakéta- és tüzérségi egységei továbbra is orosz katonai erődítményeket, személyzeti csoportokat, logisztikai támogató bázisokat és lőszerraktárakat vesznek célba. Ez vélhetően hatással lesz az orosz katonai és logisztikai utánpótlásra.

Az orosz erők piramis alakú radarreflektorokat helyeztek el a vízben a nemrégiben megrongálódott Antonovszkij híd közelében és a közelmúltban megsérült vasúti híd mellett. A radarreflektorokat valószínűleg arra használják, hogy elrejtsék a hidat a radarképek és az esetleges rakétacélzó berendezések elől. Ez a jelentés szerint rávilágít arra a fenyegetésre, amelyet Oroszország érez a nyugat által szállított pontosabb és nagyobb hatótávolságú védelmi rendszerek miatt.

Dnyipro folyón átívelő Antonovszkij híd az oroszok által elfoglalt Herszon városát köti össze a többi területtel, így extrém fontos az utánpótlás szempontjából. Azt itt elemeztük Rácz András szakértővel, hogy a Dnyeperen átívelő három híddal indulhat az ukrán ellentámadás Herszon megyében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!