A Vöröskereszt továbbra sem kapott hozzáférést a szeparatistáktól a lebombázott fogolytáborhoz

2022. július 31. – 18:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Vöröskereszt azt közölte, hogy továbbra sem kaptak hozzáférést a donyecki szeparatistáktól a lebombázott olenivkai börtönhöz, amit pénteken ért légicsapás. A támadásban több mint 50 ukrán hadifogoly halt meg.

„A családoknak sürgősen híreket és válaszokat kell kapniuk arról, hogy mi történt szeretteikkel” – áll a Vöröskereszt közleményében, amelyben azt is kiemelik, hogy nem feladatuk, hogy nyilvános vizsgálatokat folytassanak állítólagos háborús bűnökkel kapcsolatban.

Ukrajna és Oroszország egymást vádolja a Donyeck megyei fogolytábor megtámadásával. Ukrajna szerint Oroszország azért vette célba a tábort, hogy eltüntesse a kínzások és gyilkosságok bizonyítékait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „szándékos orosz háborús bűncselekménynek” minősítette az incidenst. Az oroszok viszont azt közölték, hogy a tábort ukrán precíziós rakéták találták el.

Oroszország vasárnap felkérte az ENSZ és a Vöröskereszt szakértőit, hogy vizsgálják ki a Moszkva által támogatott szakadárok által fogva tartott több tucat ukrán fogoly halálát.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!