Május óta már a harmadik holttest került elő a drámaian apadó nevadai Mead-tóból

2022. július 27. – 11:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május óta a harmadik holttest került elő a szárazság miatt drámaian apadó nevadai víztározóból. Ezúttal a Mead-tó strand részétől nem messze bukkantak egy ember maradványaira. A Nemzeti Park Szolgálat közleménye arra nem tér ki, hogy mióta lehetett a vízben a holttest, amelyre hétfőn találtak rá a Boulder Beach környékén.

Melanie Rouse halottkém tájékoztatása szerint az emberi maradványok jelentős részét iszap borította. Egyelőre még nemcsak a halál időpontja, oka és módja ismeretlen, hanem a halott neme is. A hatóságok átnézik a korábban eltűnt személyek listáját is.

A most megtalált holttest a harmadik, amelyet május óta találtak a nevadai víztározóban, Las Vegastól keletre. Május 1-jén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak egy rozsdás hordóban, egy hétre rá emberi csontok kerültek elő a Mead-tóból. A halottkém hivatalának mostani közlése szerint mindkét esetben továbbra is zajlik a holttestek azonosítása.

Az első maradványok megtalálása óta több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amelyek szerint további holttestek felbukkanása várható az apadó tóból. Feltehető, hogy a Las Vegas-i maffia a hetvenes-nyolcvanas években számos áldozatát itt tüntette el.

A harmincas években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó vízszintje az aszály miatt riasztó mértékben apadt az elmúlt években. Az 1983-ban teli medence vízszintje több mint ötven méterrel csökkent, a tározó immár csak kapacitása 30 százalékával működik. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!