Emberi állkapcsot is találtak a leapadt nevadai tóban

2022. május 10. – 13:30

frissítve

Emberi állkapcsot is találtak a leapadt nevadai tóban
Csónak a Mead-tó kiszáradt medrében – Fotó: Mario Tama / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb ember maradványai kerültek felszínre a drámaian apadó nevadai víztározóban, amelyben egy hete egy meggyilkolt férfi csontjait találták meg egy rozsdás hordóban. Két szörföző lánytestvér szombaton csontokat vett észre egy szárazra került homokpadon a Mead-tó kiszáradó medrében, egy régi jachtkikötő közelében. Először azt hitték, hogy a térségben honos kanadai vadjuh egy példányának maradványaira bukkantak, de aztán egy emberi állkapcsot is találtak.

A Las Vegas-i rendőrség szerint egyelőre nincs bűncselekményre utaló jel, és csak akkor indítanak nyomozást, ha a halottkémi vizsgálat gyanúsnak minősíti az esetet.

Az előző hétvégén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak csónakázók egy elrozsdásodott hordóban. A halottkém szerint a gyilkosság az 1970-es évek közepén vagy az 1980-as évek elején történhetett, mert a férfi olyan cipőt viselt, amilyet akkortájt készítettek.

Geoff Schumacher, a Las Vegas-i Maffiamúzeum elnöke szerint további emberi maradványok előkerülése várható az apadó tóból, és bár többnyire vízbefúlások áldozatairól lesz szó, a hordóban talált ember esete azt jelzi, hogy a szerencsejáték fellegvárában és környékén régen virágzó alvilág is tüntetett el embereket a tóban.

Egy volt rendőr, aki most egy „problémamegoldó” televíziós show vezetője, 5000 dollár jutalmat ajánlott fel olyan búvároknak, akik hordót emelnek ki tározóból, és állítólag már vannak is jelentkezők. Az illetékes nemzeti park szerint azonban ez illegális, ráadásul a tó fenekén hordók százai lehetnek, köztük még a tározó építése idejéből valók.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!