Hordóba rejtett holttestet találtak egy leapadt nevadai tóban

2022. május 3. – 13:24

Hordóba rejtett holttestet találtak egy leapadt nevadai tóban
A kritikusan alacsony vízállású Mead-tó 2022. április 17-én – Fotó: Caitlin Ochs / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Annyira kiszáradt a Colorado folyón a Hoover-gát megépítésével létrehozott óriási víztározó, hogy Las Vegas ellátásához már az Arizonába is átnyúló Mead-tó mélyebb részeiről szivattyúzzák bele a vizet. Így akadtak rá csónakázók a hétvégén egy hordóra, amit azután jeleztek is a Nemzeti Park Szolgálat embereinek.

A Hemenway kikötő közelében megtalált hordóban egy holttest volt, személyes tárgyai arra utalnak, hogy az illető több mint negyven évvel ezelőtt, az 1980-as években halt meg – mondta el a helyi rendőrség szóvivője, aki a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árult el több részletet az ügyről. A rendőrség a Nevadai Egyetem szakértőinek segítségét is kikéri annak megállapításához, hogy a hordó mikor kerülhetett a vízbe, a halott személyazonosságát pedig a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja megállapítani.

Az MTI híre szerint a Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározói, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember, őslakos törzsek, mezőgazdaság és ipar vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utahban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!