Oroszország 139 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a Google-re

2022. július 19. – 13:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A háború kitörése és az azzal járó törvények (nem szabad a háborút háborúnak nevezni, információt közzétenni az orosz csapatmozgásokról, tilos tüntetést szervezni, stb.) életbe lépése óta az orosz állam folyamatosan szab ki kisebb-nagyobb bírságokat a Google-re, amiért a cég megszegi azokat; vagyis gyakorlatilag nem hajlandó úgy cenzúrázni a YouTube-ot és a keresőt, ahogy az az oroszoknak tetszene.

A Google persze nem fizet, de nem is tudna fizetni, lévén az oroszországi leányvállalata csődeljárás alatt áll, és a pénzügyi szankciók szerint amúgy is extrém nehéz lenne Oroszországban üzletelnie. A cég ingyenes szolgáltatásai továbbra is élnek az orosz interneten, de például hirdetést nem tudnak vásárolni orosz cégek és magánszemélyek.

A büntetési sorozat most jutott el addig, hogy a hatóságok a sima bírságolásról áttértek a bevételalapúra, és ezúttal a cég oroszországi forgalmának becsült tíz százalékát rótták ki büntetésül. Ez 21 milliárd rubel vagy 358 millió dollár, forintban 13 milliárd.

(Bleeping Computer)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!