A következő EU-s szankciók az orosz arany importját is tilthatják

2022. július 18. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió külügyminiszterei hétfőn Brüsszelben találkoznak, hogy újabb szankciókról tárgyaljanak – közölte egy magas rangú uniós tisztviselő. A fontolóra vett intézkedések között szerepel az Oroszországtól való aranyvásárlás tilalma. Ezen kívül az EU további orosz magánszemélyekkel szemben is szankciókat vezethet be. Egy magas rangú uniós tisztviselő a francia AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy az EU valószínűleg további szankciókat vitat meg a találkozón, de azonnali döntést nem hoznak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy pénteken kiadott közleményében azt nyilatkozta, hogy a Kreml elleni uniós szankciók szigorítását, hatékonyabb végrehajtását és 2023 januárjáig történő meghosszabbítását javasolja. „Moszkvának továbbra is nagy árat kell fizetnie agressziójáért” – tette hozzá a Bizottság elnöke.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt nyilatkozta, továbbra is a Vlagyimir Putyin elnökhöz és a Kremlhez közel álló személyeket veszik célba a szankciókkal. „Javaslatokat fogok benyújtani a Tanácsnak további személyek és szervezetek szankciós listára vételére, vagyonuk befagyasztására és utazási lehetőségeik korlátozására” – mondta.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!