A brit hírszerzés szerint a Wagner-csoport központi szerepet játszott a közelmúltbeli harcokban

2022. július 18. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium jelentése szerint Oroszország a Wagner-csoport nevű katonai magánvállalkozás zsoldosait is beveti Ukrajnában, hogy ezzel is enyhítsék a létszámhiányt és pótolják a veszteségeiket. A hétfőn kiadott jelentésben az áll, hogy a Wagner-csoport központi szerepet játszott a közelmúltbeli harcokban, beleértve Popaszna és Liszicsanszk elfoglalását. A brit hírszerzés szerint ezek a harcok súlyos veszteségeket okoztak a csoportnak.

A jelentés kiemeli, hogy a Wagner lazította a toborzási követelményeket, így már elítélteket és korábban feketelistára került személyeket is alkalmaznak. Az újonnan toborzottakat csak nagyon korlátozottan képzik ki. A brit hírszerzés szerint ez hatással lesz a zsoldoscsoport jövőbeli műveleti hatékonyságára, és csökkenti a harci értéküket.

Megjegyzik, hogy a Wagner-csoport fő finanszírozóját, Jevgenyij Prigozsint a közelmúltban Oroszország Hősévé avatták a luhanszki fellépésükért. „Ez egy olyan időszakban, amikor számos nagyon magas rangú orosz katonai parancsnokot leváltottak, valószínűleg fokozza a sérelmeket a hadsereg és a Wagner-csoport között. Valószínűleg negatív hatással lesz az orosz katonai morálra is” – áll a jelentésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!