Most már tényleg újra felhúzták az ukrán zászlót a Kígyó-szigeten, az oroszok szerint meg is ölték a zászlót felvonó katonákat

2022. július 7. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 4-én gyorsan cáfolniuk kellett magukat az ukránoknak, amikor közölték, újra kitűzték az ország zászlaját az oroszok által elhagyott Kígyó-szigetre. Akkor az ukrán fegyveres erők déli parancsnokságának szóvivője, Natalja Humenjuk kénytelen volt pontosítani a szavait, mondván „metaforikusan” értette, amit mondott, hiszen csak helikopterrel ledobtak egy zászlót a szigetre, amely „Ott várja majd a csapataink megérkezését, akik felvonják majd”.

Nos, ez a zászlófelvonás azóta meg is történt, erről Andrij Jermak, Zelenszkij kabinetfőnöke posztolt fotót:

Fotó: Andrij Jermak / Ukrán elnöki hivatal
Fotó: Andrij Jermak / Ukrán elnöki hivatal

Az orosz haderő erre reagálva azt közölte, megölték azokat az ukrán katonákat, akik felvonták a zászlót. Az orosz közlés szerint az ukrán katonák helyi idő szerint hajnali 5-kor, motorcsónakkal érkeztek a szigetre, ezután egy repülőről, nagy precíziós rakétával támadtak rájuk az oroszok, több katona halálát okozva. A túlélők a szárazföld felé menekültek, állítják. Az orosz közlést független forrás nem erősítette meg, de korábban már voltak arról hírek, hogy két rakéta is a Kígyó-szigetbe csapódott a hajnali órákban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!