Önkéntes orvosok jelentkezését várják ukrán menekültek ellátására

2022. július 6. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új program indult a határmenti településeken élő ukrán menekültek – krónikus vagy tartósan beteg gyermekek és felnőttek – orvosi ellátására. Az „Orvosi Segítség ahol kell” Alapítvány (MedSpot) igyekszik egészségügyi ellátást nyújtani a befogadó településeken átmeneti, mégis hosszabb időt eltöltő menekült családoknak.

A július 5-én indult új program keretében elsőként egy Beregsurány melletti településen járt a MedSpot önkéntes orvosi csapata, amelyben az egyik orvos Hollandiából, a menekültek egészségügyi ellátását koordináló kolléga Japánból csatlakozott a magyar teamhez. A településen 25 tartósan beteg ember él, köztük epilepsziás gyermek, halmozottan (mentálisan) sérült felnőtt, akik rendszeres orvosi ellenőrzésre, ellátásra szorulnak.

A MedSpot mobil rendelője továbbra is Beregsurányban működik, ahol az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a legnagyobb szükség van most a környéken elszállásolt családok ellátására. A MedSpot Alapítványhoz hamarosan megérkezik egy jól felszerelt mentőautó, melynek segítségével az egészségügyi csapat mobilitása növekszik.

„Ehhez az összetett, különleges orvosszakmai feladat/kihívás ellátáshoz várjuk önkéntesek jelentkezését!” – írta a szervezet. Önkéntes orvosnak, önkéntes asszisztensnek itt lehet jelentkezni: orvosisegitseg@medspot.hu

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!