Putyin gratulált az orosz csapatoknak ahhoz, hogy teljes egészében megszállták Luhanszk megyét

2022. július 4. – 17:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap az ukrán erők kivonultak Liszicsanszkból, ezzel elesett az utolsó nagyváros is Luhanszk megyében, amely még az ukránok irányítása alatt állt. Vlagyimir Putyin elnök így szívélyesen gratulált Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek a kelet-ukrajnai régió megszállásához, azaz a Kreml szerint „felszabadításához”, írja a Sky News.

Bár a megye így elviekben az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság irányítása alá került, most már Oroszország részéről sem finomkodnak annyira a szavakkal, és egyre egyértelműbben jelzik, hogy a kelet-ukrajnai terület idővel Oroszország része lesz.

Vlagyimir Putyin most már nem a hosszú asztalánál fogadja a védelmi minisztert – Fotó: Mikhail Klimentyev / Kremlin / Sputnik via Reuters
Vlagyimir Putyin most már nem a hosszú asztalánál fogadja a védelmi minisztert – Fotó: Mikhail Klimentyev / Kremlin / Sputnik via Reuters

Putyin és Sojgu hétfői találkozóját az orosz állami tévé is közvetítette, az elnök pedig kiemelte: a hadműveletben részt vevő „bátor” csapatoknak most pihenniük kell.

„A többi katonai egységnek viszont folytatnia kell a harcot, beleértve a keleti és a nyugati katonai csoportokat is. Nekik a korábban javasolt terv szerint kell teljesíteniük a feladataikat. Remélem, minden sikerülni fog, ahogyan az Luhanszk megyében történt”

– idézi Putyin szavait a CNN. Ukrajna megszállása így közel sem ért véget a terület megszerzésével, az ukrán csapatok pedig azt mondják, készen állnak arra, hogy tovább harcoljanak az orosz hadsereg ellen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!