21-re nőtt az odesszai rakétatámadás halálos áldozatainak száma, két gyerek is meghalt

2022. július 1. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 16:47: 21-re nőtt az odesszai kilencemeletes lakóépületet ért rakétatámadás halálos áldozatainak száma, a Fekete-tenger-parti kikötővárost (melynek védelmi előkészületeit a Telex újságírói is megtekintették) magában foglaló régió kormányzója szerint hétfő éjjel a tenger felett repülő Tu–22M stratégiai bombázókról indították azokat az X–22-es rakétákat, melyek a lakóépületbe és a mellette álló szabadidőközpontba csapódtak. Az áldozatok között két gyerek van, további 38 sebesültet, köztük hat gyermeket és egy terhes nőt kórházba szállítottak – közölte az ukrán biztonsági szolgálat.

Moszkva tagadta, hogy orosz bombázók lennének felelősek a támadásért, a Kreml közleményében állította, hogy „Oroszország nem támad civil célpontokat”. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tagadta, hogy Oroszország polgári célpontokat támadott volna. „Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint az orosz fegyveres erők nem dolgoznak polgári célpontokkal” – mondta.

Hétfő délután Kremencsuk városában egy bevásárlóközpontot ért hasonló rakétatámadás, az ukrán hatóságok szerint az ottani pusztítást is stratégiai bombázókról indított X–22-es levegő-föld rakéták okozták.

(Guardian, Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!