Klicsko: Ébresztő fiúk, utánunk ti jöttök!

2022. június 28. – 21:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vitalij Klicsko, egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok, jelenleg Kijev polgármestere (akinek sportolói és politikai karrierjéről itt írtunk részletesen) Madridban, a NATO-csúcstalálkozó helyszíne előtt nyilatkozott a sajtónak, és rajtuk keresztül üzent a katonai szövetség tagállami vezetőinek:

Ébresztő, fiúk! Ti lesztek a következők, egy pillanat alatt a ti ajtótokon is ott kopogtat majd [Oroszország].

Vitalij Klicsko öt évvel fiatalabb testvérével, Volodomirral közösen egyébként nem a kedden kezdődő NATO-csúcson, hanem a csúcstalálkozóval párhuzamosan zajló, nagy védelmi kutatóintézetek által szervezett fórumon vesz részt, és nem tervez találkozót Joe Biden amerikai elnökkel – ellenben a fórumon összefutottak VI. Fülöp spanyol királlyal.

Vitalij és Volodomir Klicsko a madridi Kongresszusi Központ előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Dursun Aydemir / 2022 Anadolu Agency via AFP
Vitalij és Volodomir Klicsko a madridi Kongresszusi Központ előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Dursun Aydemir / 2022 Anadolu Agency via AFP

Klicsko arra a felvetésre, miszerint Ukrajna jelenlegi erőivel nem lesz képes teljes mértékben visszafoglalni az invázió óta elvesztett területeit, és Kijevnek esetleg meg kellene barátkoznia némi területi veszteséggel, azt válaszolta, hogy ez a feltétel elfogadhatatlan, és a nyugati szövetségeseknek „minden áron meg kell állítania” az orosz agresszorokat.

Bántalmazni kell a bántalmazót, ez az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk. És ebben az esetben Oroszország a bántalmazó.

Klicskó eredetileg a „bully” minősítést alkalmazta Moszkvára, a jelenség nem-politikai megnyilvánulásairól, a bullying kezeléséről itt olvashatja cikksorozatunkat.

(AP)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!