Megöltek két embert egy alabamai templomban

2022. június 17. – 08:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ketten meghaltak, egy ember pedig megsérült, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett egy templomban az egyesült államokbeli Vestavia Hillsben, Alabama államban, írja az NBC News.

A gyanúsítottat őrizetbe vették. Shane Ware, a 39 ezer lakosú város rendőrkapitánya elmondta, hogy a támadó egyedül volt, aki egy kis létszámú gyülekezetre nyitott tüzet a St. Stephen's templomban. A nevét, életkorát egyelőre nem árulták el, és az indítéka sem ismert.

Az Egyesült Államokban újra fellángolt a vita a fegyvertartásról, miután május 24-én a 19 éves Salvador Ramos tizenkilenc gyermeket és két felnőttet ölt meg az uvaldei Robb Általános Iskolában. Az eset után az uvaldei születésű Matthew McConaughey felszólalt a Fehér Házban, és a fegyvertartás szigorítását követelte.

Az Insider felmérése szerint a republikánusok 44 százaléka úgy gondolja, hogy a tömeglövöldözések sajnálatosak, de el kell őket fogadni, míg a demokraták 85 százaléka és a függetlenek 73 százaléka azt mondta, hogy megelőzhetők lennének. Ugyanakkor a közvélemény-kutatásában a válaszadók pártállástól függetlenül jórészt egyetértettek abban, hogy nem valószínű, hogy a kongresszus a következő hónapokban olyan törvényeket fogadna el, amelyek jelentős változásokat hoznának a fegyverekkel kapcsolatos politikában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!