Navalnijt egy kínzásokról hírhedt börtönbe szállították át

2022. június 15. – 23:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkerült Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, a malehovói 6-os börtönbe szállították át – írja a Guardian. Ezt Szergej Jazsan, a régiós közfelügyeleti bizottság elnöke jelentette be. Ez a börtön hírhedt arról, hogy gyakran kínozzák a fogvatartottakat.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető egy májusi bírósági meghallgatáson – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető egy májusi bírósági meghallgatáson – Fotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

„Az űrutazás folytatódik – egyik hajóról a másikra kerülök” – írta Navalnij az Instagramon. Ő is megerősítette, hogy valóban a malehovói 6-os számú bűntetőtelepre került. A börtönben lehet szakmát tanulni, Navalnij a varrást választotta. Azzal viccelt, hogy három hónapos a képzés, pont ugyanannyi, mint a madárcsontozóké.

„Hát mit kell azon három hónapig tanulni? Talán strasszba forgatják azokat a madarakat?”

– viccelődött.

Ahogy írtuk, Navalnij kedden tűnt el, csak annyit lehetett tudni, hogy elszállították valahová. Ez úgy derült ki, hogy a pokrovi 2. számú büntetőtelepről – ahol eddig raboskodott – ügyvédei egyszer csak azt az információt kapták, hogy nincs ilyen nevű fogvatartottjuk.

Szóvivője már kedden azt írta, hogy vannak pletykák arról, hogy a malehovói 6-os börtönbe került, de akkor még abban sem voltak biztosak, hogy egyáltalán élve érkezik-e meg a célállomásra.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!