Texasi gyerektáborba hatolt be egy fegyveres, a rendőrök lelőtték

2022. június 15. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fegyveres behatolt és tüzet nyitott egy gyerektáborban a texasi Dallas megyében hétfőn. A rendőrök azonnal behatoltak az épületbe, tüzet nyitottak a támadóra, és lelőtték, mielőtt a gyerekek és a személyzet közül bárki megsérült volna, írja az NPR.

Helyi idő szerint reggel 8:43-kor kezdődött a lövöldözés a duncanville-i Fieldhouse-ban, egy hatalmas sportkomplexumban, ahol rendszeresen több száz táborozó tartózkodik a nyári szünet ideje alatt. Amikor a fegyveres férfi besétált az épületbe, és lövöldözni kezdett a pisztolyával, a táboroztatók azonnal elbújtatták a gyerekeket, elkezdték lezárni az épületet, és riasztották a rendőrséget. Sok gyerek azonnal üzenetet küldött a szüleinek is. Az épületben 250, 4 és 14 év közötti gyerek és a személyzet tartózkodott a támadás idején.

A férfi a főbejáraton keresztül sétált be az épületbe, ahol rögtön találkozott a fegyvert viselő portással. A portás rá is lőtt, de nem találta el, ahogy a férfi sem tudta megsebesíteni őt. A fegyveres ezt követően egy teremhez ment, ahol a gyerekek egy része elbújt az egyik táboroztatóval. A zárt ajtóra kívülről rálőtt, majd tovább ment a tornaterem felé, itt tartóztatták fel végül a kiérkező rendőrök. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi csak pár lövést adott le.

A rendőrök pár perccel azután érkeztek a helyszínre, hogy riasztották őket – mondta Matthew Stogner duncanville-i rendőrfőnök-helyettes a rendőrség keddi sajtótájékoztatóján.

„Pontosan azt csinálták, amire kiképezték őket, vagyis bementek, és megállították a fenyegetést” – tette hozzá.

A texasi rendőrség pár hete azért kapott sok kritikát, mert az uvaldei lövöldözés ideje alatt közel 40 percig várakoztak az épület előtt, miközben a támadó 19 gyereket és 2 felnőttet lőtt le az épületben. Volt olyan szülő, aki a rendőrségen verekedte át magát, hogy bejusson az épületbe, és kimentse a gyerekeit.

Duncanville-ben ezzel szemben nem várakoztak a helyszínre érkező rendőrök, azonnal behatoltak az épületbe, és a tornateremben tűzharcban leterítették a támadót, akit később, a kórházban halottnak nyilvánítottak. A rendőrök, a gyerekek és a személyzet tagjai közül sem sérült meg senki.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket a támadó kilétéről és lehetséges indítékáról sem.

Az elmúlt hetekben több halálos kimenetelű fegyveres támadás is történt az Egyesült Államokban, ami újra felélesztette a fegyvertartás szigorításáról folyó vitát az országban. Kamala Harris alelnök és Matthew McConaughey texasi születésű színész is a szabályozások szigorítását követelte, június 11-én pedig több tízezren tüntettek országszerte, hogy elérjék, a törvényhozók végre komolyabban foglalkozzanak a problémával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!