Ez történt szerda este

2022. június 8. – 23:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az ukrán védők kiszorultak Szeverodonyeck belvárosából, már csak a város peremét ellenőrzik. Zelenszkij elnök szerint, ami itt zajlik, az valószínűleg az egész háború legnehezebb csatája.
  • A nemzetközi szervezetek vezetői elhúzódó válságtól tartanak. Az ENSZ-főtitkár azt mondta, 1,6 milliárd ember szenved az orosz invázió következményeitől, a WTO főigazgatója pedig attól fél, hogy az élelmiszerválság hónapok helyett évekig is eltarthat.
  • Az oroszok azt mondják, készek tengeri folyosókat nyitni az ukrán gabonaszállítmányok előtt, de a kijevi kormány szerint ezek csak üres szavak, és egyelőre semmi nincs, ami megvédené az ukrán kikötőket, ha a tengeri aknazárat felszedik.
  • Donyeckben épp zajlik az ukránok oldalán harcoló három külföldi állampolgár pere. Az orosz média azt írta, 20 évet kaphatnak, de korábban halálbüntetésről is volt szó. Az ukrán vezérkar állítja, törvényellenes, ami a katonákkal történik, hiszen őket is megilleti a hadifoglyoknak kijáró védelem.
  • Súlyosbodnak az Oroszország elleni amerikai pénzügyi szankciók, ezentúl az amerikaiak nem vehetnek orosz értékpapírokat. Közben megérkezett Ukrajnába a 40 milliárd dolláros amerikai segély első milliárdja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!