Vasárnapi tudósításunkat az este fontosabb híreinek összefoglalójával zárjuk

2022. június 6. – 01:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Ismét a frontra látogatott Volodimir Zelenszkij. Előbb a délkeleti Zaporizzsja régióban állomásozó csapatokat látogatta meg, majd a keleti fronton ellátogatott Bahmutba és Szoledar faluba, melyet a hétvége során komoly orosz légicsapások értek. Ezt követően pedig Liszicsanszkba is eljutott, melyet mindössze a Donyec folyó választ el Szeverodonyecktől, ahol az elmúlt napokban a legaktívabb a harctevékenység.
  • Vlagyimir Putyin a Nyugatot okolja a nemzetközi élelmiszer- és energiaválságért. Az orosz elnök egy interjúban arról beszélt, hogy Moszkvának semmi köze az egész világot sújtó válsághoz. Szerinte az egész miatt Joe Biden amerikai elnök inflációt hozó Covid-segélycsomagja és az orosz földgázszállítási szerződések európai felmondása okolható.
  • Újabb orosz tábornok halt meg Ukrajnában. Roman Kutuzov már a sokadik orosz tábornok, aki életét vesztette Ukrajnában a háború kezdete óta.
  • Az osztrák kancellár EU-s előszobát hozna létre Ukrajnának, ami több mint az EU-val együttműködő államok státusza, de még nem teljes jogú uniós tagság. Az ukrán külügyminiszter ezzel szemben korábban arról beszélt, hogy Ukrajnának elege van az Európai Unióba való integrációjának „speciális megoldásaiból” és különálló modelljeiből, és teljes jogú tagságot akar.
  • Ukrajna védelmi miniszterhelyettese arról beszélt, hogy országának szüksége van a nyugati országok folyamatos katonai segítségére Moszkva katonai hadjáratának leküzdése érdekében.
  • Szertefoszlottak az ukrán vb-álmok. Mindössze egy mérkőzés választotta el az ukrán válogatottat attól, hogy szerepelhessenek az idei futball-világbajnokságon. Azonban Wales 1-0-ra győzött Cardiffban, és ezzel ők utazhatnak Katarba.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!