A szeverodonyecki front közvetlen közelébe is ellátogatott vasárnap Zelenszkij

2022. június 6. – 01:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este a háború jelenlegi egyik legaktívabb frontjától néhány kilométerre járt az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szokásos esti beszédében kivételesen nem Kijevből, hanem a frontvonal közeléből jelentkezett be. Az elnök arról beszélt, hogy a nap folyamán a keleti és délkeleti front több pontján is járt, köztük Liszicsanszk városában, melyet mindössze a Donyec folyó választ el Szeverodonyecktől, ahol az elmúlt napokban a legaktívabb a harctevékenység.

Zelenszkij a nap folyamán először Zaporizzsjában járt, a délkeleti front közelében. „Kifejeztem támogatásom a katonáinknak és kitüntettem a legjobbakat” – fogalmazott videójában az elnök. „Találkoztam Mariupol lakóival, akiknek sikerült élve és gyermekeikkel együtt elhagyniuk a várost. Itt emberségesen és szívélyesen fogadták őket. A körülmények – láttam – ideiglenesek, de nem rosszak” – számolt be tapasztalatairól Zelenszkij.

Fotó: president.gov.ua
Fotó: president.gov.ua

Ezután az elnök kabinetfőnökével, Andrij Jermakkal együtt kelet felé vette az irányt. Ellátogattak a donyecki fronton Bahmutba és Szoledar faluba, melyet a hétvége során komoly orosz légicsapások értek. Ezt követően pedig a Szeverodonyeckkel határos Liszicsanszkba is.

„Büszke vagyok mindenkire, akivel találkoztam, akivel kezet fogtam, akivel szót váltottam” – mondta az elnök. „Hoztunk valamit a katonaságnak, de erről nem beszélhetek most részletesebben. Viszont mi is hoztunk tőlük valamit nektek, ami fontos. Bizalmat hoztunk tőlük és erőt” – fogalmazott Zelenszkij. „Egészséget kívánok nekik. És meghajlok a szüleik előtt. Győzelmet kívánok mindannyiunknak” – zárta beszédét.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!