Ukrajna ellentámadásba lendült, a vezetés szerint már Szeverodonyeck felét visszaszerezték

2022. június 4. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán erők visszafoglalták a stratégiailag fontos Szeverodonyeck városának felét – írja a CNN Szerhij Hajdaj, a Luhanszki terület katonai közigazgatási vezetőjének nyilatkozata alapján a CNN.

„Korábban nehéz helyzetben voltunk, nagyjából a (város – szerk.) 70 százaléka orosz kézen volt, most viszont már visszaszereztünk 20 százalékot. (…) Tényleg nagy veszteségeket szenvednek”

– mondta Hajdaj az állami tévének. A veszteségekről szóló ukrán (vagy orosz) állításokat nehéz hitelesen ellenőrizni, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket.

Hajdaj szerint az egész régióban nehéz a helyzet, de most mindkét fél a városra összpontosít. Azt mondta, hogy egyelőre nehéz a védekezés, mert nincsenek nagy hatótávolságú rakétáik és ágyúik, miközben az oroszok pont, hogy a távolból lövik őket.

„De amint megérkeznek a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek, visszatoljuk az ágyúikat. És azután – higgyen nekem – az orosz gyalogság futni fog.”

Pénteken folytatódtak a heves harcok a városban. Az oroszok megpróbálták bekeríteni az ukránokat, de az akció sikertelen volt. Hajdaj szerint az elmúlt 24 órában kilenc támadást vertek vissza a Donbaszban.

A megfelelő ellátásban, erősítésben látja az ukrán győzelem titkát, ezért nem lepi meg, hogy az oroszok hidak felrobbantásával próbálják meg megakadályozni, hogy az ukrán erők megerősödjenek.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!