Az oroszok Liman városára koncentrálják erőiket

2022. május 28. – 08:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők valószínűleg elfoglalták Liman városának nagy részét, a keleti offenzívájuk következő szakaszának előkészítő műveletében – közölte a brit védelmi minisztérium. A minisztérium legutóbbi jelentése szerint Liman stratégiailag fontos vasúti csomópont és a Szeverszkij Donyec folyó feletti fontos vasúti és közúti hidakhoz való hozzáférési pont, írja a Guardian.

„Az elkövetkező napokban a térségben lévő orosz egységek valószínűleg a folyón való átkelésre koncentrálnak majd. Pillanatnyilag Oroszország fő erőfeszítései a 40 km-re keletre fekvő szeverodonyecki területre fókuszálnak, de egy Liman mellett kiépített hídfőállás előnyhöz juttatná Oroszországot a donbászi offenzíva következő szakaszában, amikor valószínűleg megpróbálnak majd előrenyomulni a Donyecki területen mélyebben fekvő, ukránok által kézben tartott kulcsfontosságú városok, Szlovjanszk és Kramatorszk felé” – fogalmaz a jelentés.

Csütörtökön Denisz Puszilin, az Oroszország által támogatott Donyecki Népköztársaság vezetője azt mondta, ha Oroszország elfoglalja Donyeck és Luhanszk egészét, akkor népszavazást tartanak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!