Zelenszkij: Oroszország nem hajlik a békére, van, aki mégis azt várja el, hogy Ukrajna adja fel területeit

2022. május 26. – 06:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokásos éjjeli beszédében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a davosi Világgazdasági Fórumra reagált, főként Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter azon kijelentésére, miszerint „Ukrajnának fel kéne adnia területeinek egy részét a béke érdekében”. Az ukrán elnök erre beszédében azt mondta, hogy míg „Oroszország nem tesz semmit, mégis van, aki azt mondja, hogy vegyük figyelembe az érdekeiket”.

„Miután több ezer orosz rakéta csapódott be Ukrajnába. Miután ukránok tízezrei haltak meg. Bucsa és Mariupol után. A lerombolt városok után. Az oroszok által felállított szűrőtáborok után, ahol ukránokat ölnek, csonkítanak, kínoznak és aláznak meg. Oroszország mindezt Európában tette meg.”

Zelenszkij hozzátette, mindezek ellenére Davosban mégis hangoztak el olyan álláspontok, amelyek Oroszországnak adnának ukrán területeket a béke kedvéért, hogy „Oroszország ne idegenedjen el Európától”.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy ha az orosz elnök „megérti a valóságot”, akkor van lehetőség arra, hogy diplomáciai úton találjanak kiutat a háborúból. Zelenszkij kitért arra is, hogy Magyarország miatt nincs olajembargó az oroszokkal szemben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!