Dmitro Kuleba: Ukrajnának még több nehézfegyverre van szüksége

2022. május 26. – 23:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán külügyminiszter egy Twitteren közvetített kérdezz-feleleken beszélt erről, elmondása szerint leginkább rakéta-sorozatvető rendszerek kellenének Ukrajnának, hogy ellensúlyozni tudják az orosz nehézfegyverek számbéli fölényét. Kuleba szerint az ország keleti felében nagyon rossz a helyzet, még annál is rosszabb, mint amiről hallani lehet, és ha nem kapnak fegyvereket, akkor nem fogják tudni visszaszorítani az oroszokat.

Mint mondta, az Egyesült Államok rábólintott arra, hogy nehézfegyvereket küldjön Ukrajnába, de amíg ezek nem érkeznek meg, minden egyes nap területet és embereket veszítenek. Azt is hozzátette, hogy drónokra és nagy hatótávú tüzérségi fegyverekre is szükségük lenne. Az ukránok korábban is kértek már rakéta-sorozatvető rendszereket, amelyeknek a korábban az országba küldött tarackoknál is sokkal nagyobb a hatótávolsága, ám Amerika kifejezetten erre a kérésre egyelőre nem reagált.

Kuleba arra a kérdésre, hogy mire van szüksége Ukrajnának, azt mondta, hogy fegyverekre, fegyverekre és fegyverekre.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy Oroszország csak akkor fog tűzszünetet kezdeményezni, ha egy lépés választja el őket a vereségtől, amíg támadnak, addig ez nem fog megtörténni. Ha viszont megtörténik, akkor jól meg fogják gondolni, hogy elfogadják-e a dolgot. Arról is szó esett, hogy az oroszok próbálnak oroszpárti hangokat találni az elfoglalt területeken, de nem találtak elég embert, akivel együtt tudnának dolgozni, mert a legtöbben Ukrajnához akarnak tartozni. Az is kiderült, hogy Ukrajna a G7-országokkal közösen dolgozik azon, hogy Oroszország ne tudja harmadik országok segítségével elkerülni a szankciókat.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!