Lukasenko új parancsnokságot hoz létre Belarusz déli határán

2022. május 26. – 17:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A belarusz elnök egy csütörtökön, a védelmi minisztériumnál tartott konferencián beszélt erről, ahol az ország katonai védelméről volt szó. Mint mondta, új front nyílt meg a háborúban, amit nem hagyhatnak figyelmen kívül, és azt is hozzátette, hogy már 2021-ben beszélt arról a védelmi miniszterrel, hogy új műveleti parancsnokságot hozzanak létre az ország déli részén. Lukasenko szerint már akkor is tudták, hogy lépniük kell, de most rá lettek kényszerítve arra, hogy azonnal lépjenek, így a nyugati és a délnyugati mellett most déli parancsnokság is lesz majd.

Az elnök azt is hozzátette, hogy a belarusz hadseregnek már a parancsnokság létrehozatal előtt meg kell védenie az ország határait, Elmondása szerint már most zajlik a katonák, különleges egységek és a taktikai zlászlóalj-csoportok beforgatása a területre, már most látnak el itt határvédelmi tevékenységet fegyveres erők a határőrök mellett. Mint mondta, erre azért is van szükség, hogy hozzászoktassák a hadseregben szolgálókat a háborús helyzethez, ami egyelőre ugyan még nem jött el, de készülniük kell rá.

Lukasenko emellett beszélt az orosz gyártmányú rakéták fontosságáról is Belarusz védelmében. Korábban az oroszok Iszkander rakétarendszereket szállítottak az ország nyugati részére, amely alapján akár új, Ukrajnára irányuló rakétacsapásokra is lehet majd számítani.

(Sky News / BELTA)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!