Ukrán futball-legenda: Ez a háború kegyetlen, ez egy népirtás

2022. május 21. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Andrij Sevcsenko is segít támogatásokat gyűjteni annak a jótékonysági szervezetnek, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Ukrajna megsegítéséhez hozott létre. A Chelsea, az AC Milan és a Dinamo Kijev korábbi csatára adományokat kért a BBC-nek adott interjújában is a United24 szervezetnek. Mint mondta, minden pénz közvetlenül az ukrajnai jegybankhoz kerül, és aztán a háborús védekezés segítésére fordítják.

Andrij Sevcsenko az AC Milan és a Genoa 2022. január 13-i meccsén – Fotó: Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrij Sevcsenko az AC Milan és a Genoa 2022. január 13-i meccsén – Fotó: Mairo Cinquetti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ukrán aranylabdás futballista tavaly ősszel lett az olasz Genoa edzője, előtte nyárig az ukrán válogatott edzője volt. Most azt mondta, hogy fontos volt neki, hogy megtalálja a módját, hogyan segíthet az országának. „Ukrajna megbénult, lehetetlen működtetni a gazdaságot, minden nap lőnek minket, és emberek halnak meg” – mondta. „Ez a háború kegyetlen. Ez egy népirtás.”

Sevcsenko arról is beszélt, hogy most minden profi sportesemény fel van függesztve Ukrajnában, de június 1-jén a futballválogatott lejátssza az elhalasztott világbajnoki selejtezőjét Skócia ellen. Sevcsenko arra is kitért, hogy az orosz futballklubokat felfüggesztették a FIFA és az UEFA által szervezett bajnokságokban. Erről azt gondolja, hogy amíg tart a háború Ukrajnában, addig maradnia kell a tiltásnak. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!