Az ukrán vezérkar állítása szerint az elmúlt 24 órában 11 orosz támadást vertek vissza Donyeck és Luhanszk megyében

2022. május 17. – 07:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország a donyecki térségben folytatta fő harci erőfeszítéseit – közölte kedd reggel az ukrán vezérkar, azt állítva, hogy az ukrán erők az elmúlt 24 órában 11 támadást vertek vissza Donyeck és Luhanszk megyében. Az ukrán vezérkar szerint az elmúlt napon megsemmisítettek öt harckocsit, egy Tor légvédelmi rakétarendszert, hat tüzérségi rendszert és 12 páncélozott harcjárművet.

Az ukránok azt is közölték, hogy orosz repülőgépek polgári és katonai infrastruktúrát semmisítettek meg a keleti műveleti övezetben, valamint ipari létesítményeket támadtak Ukrajna belsőbb területein. A támadásokról és veszteségekről további részleteket nem közöltek.

Harkivban, ahol az ukrán erők a jelentések szerint visszaszorították az orosz erőket az orosz határig, „az ellenség fő erőfeszítései arra összpontosulnak, hogy fenntartsák állásaikat, és megakadályozzák csapataink előrenyomulását” – áll az ukrán vezérkar jelentésében.

A háborúban elszenvedett orosz veszteségek mértékét nagyon nehéz ellenőrizni. Moszkva legutóbb március végén közölt hivatalos veszteségadatokat, és elismerte, hogy a háború első hónapjában 1351 orosz katona esett el és 3825 sebesült meg. Az elmúlt másfél hónapban azonban nem közöltek több információt a veszteségeikről, csak annyit, hogy azok „jelentősek” voltak. Egyes nyugati becslések szerint Oroszország több mint 30 ezer katonát veszített el a háború kezdete óta.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!