Bekérette az orosz külügy a lengyel nagykövetet

2022. május 11. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter a lengyel állami hírügynökség beszámolója szerint azt mondta, hogy értesültek arról, hogy bekérették Moszkvában a nagykövetet, de ennél bővebben nem beszélt a dologról. Az mindenesetre biztos, hogy számos dolog állhat a háttérben, többek közt például az is, hogy hétfőn vörös festékkel öntötték le Varsóban az orosz nagykövetet, aki az ismeretlen szovjet katona sírját koszorúzta volna meg a lengyel főváros egyik temetőjében.

Moszkva még aznap hivatalosan tiltakozott a varsói orosz nagykövetet ért támadás és a győzelem napjára tervezett koszorúzási ünnepség megzavarása miatt. Mint írták, „a lengyel rendőrség tétlenül nézte, ahogy szélsőségesek megzavarták a varsói szovjet katonai temetőben megtartott koszorúzási ünnepséget, és erőszakot alkalmaztak Szergej Andrejev varsói orosz nagykövet és az orosz diplomáciai képviselet más tagjai ellen”.

Ahogy akkor írtuk, Lengyelországban szinte teljes nemzeti egység alakult ki az ukránok mellett és az oroszok ellen – olyannyira, hogy nemzetközi plakátkampányt is indítottak Oroszország ellen, amely Magyarországon is látható lesz majd.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!